IEC is een engineering- en constructiebedrijf dat voortdurend in-huis kennis en kunnen heeft opgebouwd en uitgebreid in de volgende technieken:

Het innovatieve ligt in de combinatie van deze technieken en in de zeer brede waaier van toepassingstechnieken en producten

lees meer ...menu
 
 eu           interreg

 

 

Opstart IMPROVED Containers

Na de installatie on-site bij YARA Sluiskil zijn de EDR (Elektro dialyse)en RO (Reverse Osmose) Opgestart. Na een test- en optimalisatie periode draaien de technieken nu vol-continue.

Om de installatie van op afstand te kunnen monitoren zijn de containers uitgerust met een GPRS modem waarmee er een VPN verbinding opgebouwd kan worden. Zo kan de installatie ten alle tijden opgevolgd worden via PC of Smartphone. Indien nodig kan er dan snel ingegrepen worden bij calamiteiten.

In de komende weken staan de opstart van de Membraan Destillatie (MD) en Ion Exchange (IEX) op het programma.

 

 

schema

 

 

 

 

 

 

Levering IMPROVED Containers

 

Begin september 2017 zijn de mechanische en elektrische montage werkzaamheden in de IMPROVED containers afgerond. De eerste watertesten werden gedaan en vervolgens klaar gemaakt voor transport naar YARA in Sluiskil (NL).

 

 

     1   2   3

4

 

improved
 
  IMPROVED staat voor: Integrale Mobiele PROceswatervoorziening Voor een Economische Delta. Tien partners zetten zich met dit project in voor een duurzame aanpak van de industriële proceswaterketen. 

Dit doen zij door nieuwe waterzuiveringsconfiguraties op maat van het specifieke industriële proces(sen) te ontwikkelen waarmee water van diverse kwaliteiten opgewerkt kan worden tot proceswater van de gewenste kwaliteit.

Vooral deze "gewenste kwaliteit" is belangrijk. Met de mobiele IMPROVED-installatie kan niet enkel het hele waterbehandelingstraject van voorzuivering en ontzouting gesimuleerd worden. 

Ook kan onmiddellijk de invloed van de bekomen waterkwaliteit op de efficiëntie van stoombereiding, corrosie en vervuiling van de koeltorens gesimuleerd worden zonder in het echte proces te moeten ingrijpen.

Dit project word gefinancierd door Interreg en de Europese unie

 

 

partners2